Таких платформ тьма.
саме так. До 2004 року - такі платформи були навіть у Ужгороді.
За кордоном - такого добра насправді повно, при чому деколи трапляються у місцях, де поїздів на день ходить більше ніж у нас у деяких містах мільйонниках
Я навіть загадку вигадав. Цікаво хто візьметься вгадати, бо є такі платформи на одній дуже особливій станції, про яку навіть без цього варто було б таку загадку вигадати.
Є одна дивовижна і унікальна за багатьма параметрами станція, ось зумів з відео викусити картинку, щоб пошук по картинці станцію не знаходив і було добре видно перони (натисніть на зображення щоб збільшити).
Станція цікава тим, що
- має всі ось такі вузькі платформи, ну окрім тієї що коло вокзалу
- знаходиться на магістральному напрямку, на прилеглих ділянках перегонах з обох боків - дозволені 140-160 км/г - і десятки зо два поїздів мають її закладену у графіку.
- розташована в сільській місцевості, в населеному пункті на 4 тисячі мешканців, при чому пасажири що виходять і сідають по цій станції - це переважно мешканці цього села, там особливо більше нікому. Станція вузлова, але 2 інші напрямки значно менш важливі. Жодного підвоха що давав-би істотну частку зайвих пасажирів тут немає - це місце не є предметом інтереса туристів і ця станція
не слугує важливим місцем пересадки на інші види транспорта. Аванстанцією якогось іншого міста - як наприклад Здолбунів у Рівного чи імені Тараса Шевченка у Черкас чи там Ківерці у Луцька - ця станція також
не є. Коротше жодного підвоха
-Втім кількість квитків куплених від/до цієї станції мабуть все-ж дещо більша, ніж пассажироообіг по ній, це важливий факт, що може допомогти вгадати це місце.
- і при цьому по ній дуже багато пар поїздів ходить - всього близько 40, зокрема 15 пар (!) Євросіті, забезпечуючи пряме сполучення з 5 столицями країн ЄС. І схоже цейменший з населених пунктів з таким потужним набором швидких сполучень зі столицями різних країн. Саме по цій ознаці цю станцію найпростіше вирахувати.
- головні колії - 2-га і 3-я, від вокзалу, тому всі ЄвроСіті причалюють суто до цих недомікроплатформ, до єдиної нормальної 1-й платформи коло вокзалу їх не приймають.
- при цьому зовсім поряд ще 6-та столиця країни ЄС, до котрої можна дістатись лише з пересадкою (і варто визнати - стиковок повно і вони досить зручні), попри те, що ця столиця ближча і більша ніж чотири з тих п'ятьох столиць, до котрих ходить прямий Євросіті
- взагалі-то Євросіті у таких селах зазвичай ніколи не зупиняються, але саме по цій станції зупинка є з історичних причин. Були часи, коли у цьому місце не могло не бути зупинки, зараз вже цього немає, коротше цю зупинку як по мене могли б і зняти, але не знаю чому ніяк не знімуть, може завдяки тим зайвим пасажирам по квитках
- це непотрібно для розгадки, а скоріше для самоперевірки - в Україні є смт з такою ж назвою і дуже близькою чисельністю населення, до 1944 року існувала залізниця, що до нього вела
Отже - пишіть Ваші варіанти мені у особисті повідомлення. Назву станції на картинці, а далі все просто - до яких 5 столиць возять Євросіті, до якої шостої близької і великої столиці можна потрапити лише з пересадкою. Ну і з якої причини в недалекому минулому зупинка на цій станції була обов'язковою. І з якою метою пасажирів по квитках трішки більше, ніж фактичний пасажирообіг по станції.
Просто в Ясине такая платформа стала популярной....
я б сказав скоріше що не так.
Гадаю Ужгород до ремонта з такими самими платформами тоді був популярніший, але в ті часи там переважно звиклі до таких речей люди їздили.
А тут не те щоб Ясиня стала прям такою популярною-препопулярною, а більше значення що це популярність серед специфічного прошарку пасажирів - мешканців найбільших міст України - котрі до таких речей незвиклі.
І все-таки за кордоном на такій станції простіше бо рухомий склад не такий величезний і поїзди не настільки довгі. На першу від вокзалу колію зазвичай ставлять щось довжиною 1-4 вагони, іноді навіть по 2 штуки і люди спокійно проходять по настилах. А от деякі з ЄвроСіті довжеленькі, і ситуацію що на 2-го колію такий приїде і перегородить прохід до 3-ї колії - можливо.
Крім того завдяки тому, що поїздів до потрібних пасажиру станцій ходить по багато на день - немає такого, що люди за весь день збираються і їм треба в один поїзд впихнутись.
Ну і головне - що немає як у нас провідників, котрі стоять на дверях і не пускають і треба просити щоб дозволили пропустити на інший бік і те що лише один тамбур в вагоні робочий. Тут все простіше - якщо раптом поїзд прохід перегородить - в будь-якому з тамбурів натиснув собі кнопки і відкрив двері з обох боків і нема нікого, хто міг-би дорогу перегороджувати.