ще можна на сайті DB.
Слід мати на увазі, що земельні квитки, якщо купуються у касі - коштують на 2 євро дорожче, тому краще їх купити через сайт (можна сайтом ДБ), або в автоматах.
Також слід мати на увазі - слід обов'язково написати прізвище пасажира після придбання на земельному квитку.
Якщо планується придбання квитка за кілька хвилин до посадки в поїзд - бажано пересвідчитись, що кулькова ручка є під рукою.
У мене є не дуже приємний досвід - я був якось сів у поїзд зі щойно-купленим непідписаним земельним квитком у поїзд і виявив що моєї ручки десь немає. Я бігав по всьому поїзду випрошуючи у пасажирів ручку, хвилюючись що контроль може на горизонті в будь-який момент постати, мені така розвага дуже не сподобалась.
Правильно ли я понял, что для двух персон земельный билет будет стоить существенно дешевле?
так.
Слід мати на увазі - земельний квиток чинний з 9 ранку в будніі дні.
Тому якщо поїздка планується в будній день з ранковим виїздом - цей варіант не підійде, доведеться на кожного пасажира купувати 20-євровий квиток trilex на ділянку Дрезден - Герліц (у цього тарифа - нема обмеження до 9 ранку у будні).
Якщо поїздка у вихідний, або початок поїздки після 9 ранку - нема проблем.
Aле трилекс має власну пропозицію для 2-5 осіб, що мандрують разом (теж з чинністю у будні лише після 9 ранку), називається Trilex Tages Ticket, коштує 27 евро для 2 осіб (замість 30 за саксонський замельний квиток для 2 осбі). Можна купити сайтом DB (задайте маршрут Дрезден - Ґерліц і що їде 2 особи)
Вибір між ними не такий очевидний, бо саксонський замельний квиток чинний на набагато більшу область і покриває серед іншого міський транспорт.
Тобто по саксонському квитку можна в першій половині дня поїздити на якихось інших поїздах, або хоча б на трамваї в Дрездені. Навіть якщо 2 особи здійснять 1 поїздку на трамваї у Дрездені в цей день - це по 2,3 євро на особу (тобто 4,6 євро з двох), тобто уже на цьому окупиться 3-єврова різниця в ціні між земельним квитком і Trilex Tages Ticket
Хоча знову ж таки можуть бути обставини, що спонукають до іншого вибору. Наприклад якщо день будній і до 9 ранку 2 особи мають потребу наприклад на тому-ж трамваї того ж Дрездена з'їздити кудись туди-й-назад (що по земельному квитку не можливо, бо чинність його по будням починається з 9 ранку) - то їм для цієї поїщздки уже доцільно купити сімейний проїзний на день (9 євро за квиток для 2 осіб) а раз він у них уже буде куплений - то потім у них уже покритий проїзд на трамваї у Дрездені до кінця дня, отже вибір у такому разі схиляється до Trilex Tages Ticket.