... звіт дуже інформативний для новачків.
А чому ви вважаєте, що той звіт інформативний для
новачків? Та щей
дуже. Я як новачок запитую, а не з метою образити автор того посту. Навпаки, думаю той звіт важливий і якщо буде час, задав би багато запитань. Але, що там може зрозуміти новачок з його совковою логікою мислення (знову ж таки, по собі сужу)? Наприклад, тема називається
EN 443 "Bohemia" Прага - Гуменне, потім читаємо
Оломоуц гл. н. - Чієрна-над-Тисою. Далі,
спальний ВБС Прага - Київ, вагон УЗ. Далі, цитуємо самого автора:
З Брно до Пршерова їхав регіональним поїздом, з Пршерова до Оломоуца особним (типу приміським). Кондукторки дивились на той квиток з піднятими бровами, а в приміському навіть запитала в мене чи я їду до Оломоуца, бо в квитку у графі VIA чітко написано Prerov*Hranice NM*...
Отже, якщо це буде читати новачок, наприклад, такий, який тут запитував, куда там
бігти в Чопі за білетами та таможнею? Він поки ще не розуміє, що Чоп --- це передостаннє місто на землі, об якого розбиваються волни Отлантіческого океану и там не треба нікуди бігти. Навпаки, там кожна хвилина тягнеться як година і ти не знаєшь куди себе діти. Ну то таке...
Якщо ж казати по суті, то мені дуже зберегла нерви распечатка з букінгу, як мені тут порадили. Але тоді ще ніякого безвізу не було.
PS: впрочем, это всё риторические вопросы