1 день на Неаполь - найгірше, що можна придумати.
В перший день центр важко сприймається, Ви не зможете побачити його красу за брудом і мотлохом.
В Неаполь краще одразу не менш ніж на 3 приїхати, щоб перші дні ви перестали зважати на бруд і сміття і зуміли роздивитись який він гарний.
В гіршому разі можна просто не ходити в історичний центр, а зосередитись суто на районах Chiaia і Vomero. Ці райони дуже доглянуті і історичних цікавинок в них досить.
Если у вас только один день - забудьте про что-то кроме собственно Неаполя.
ну або навпаки, у такому разі можна було б зосередитись на південних передмістях.
Власне все цікаве за межами Неаполя за день не оглянути.
Там з найважливішого - Помпеї, Геркуланум, Везувій, і амальфітанське узбережжя (хоча б Позитано для початку).
Особисто я зумів упхати Геркуланум, Везувій і Помпеї в один день, але вийшло дуже погано (в Помпеї я заходив години 1,5 до закриття, бігав по них з висолопленим язиком і виходив майже на годину після закриття, бо як виявилось після закриття - там де-факто ще досить довго можна ходити, бо через гігантську площу охорона дуже не скоро зможе всіх вигнати, просто через гучномовці постійно транслюють вимогу вийти, але я ще годину лазив). Це при тому, що мені була відома місцевісць і circumvesuviana, бо у попередній день я катався на вузькоколійці просто навколо Везувія по периметру і потім з Сорренто їздив автобусом на амальфітанський бік. Якби не ця підгодтовка - я б мабуть не встиг на другий день поєднати Геркуланум, Везувій і Помпеї навіть з таким "зажовуванням" Помпеїв.