І там дата початку терміну дії висіла стара.
значить вони просто при відміні сховали цю нитку, а тепер вона чомусь "проявилась". Можливо, весь цей час він у них значився "тимчасово відміненим", тому й висів.
Але підозрюю, що хтось наводив лад в розкладах і просто переплутав кнопку "видалити назавжди" з кнопкою "показати"...
а що там з Христинівським? там основна причина згорів ще один поїзд чи основна причина, що він останнім часом став повільний і ним не їздять?
можливо, вивільнему составу краще було б їздити на Черкаси чи Вінницю?
Дякую Вам за новину про голованівський поїзд. Але на двіжку розкладів руху приміських поїздів від сайту ПЗЗ його немає, а залізничник з Гайворона, з яким я у друзях на Fb, поки що не підтвердив цієї інформації.
У Христинівці нема що вивільняти, там і так не вистачало рухомого складу: було 3,5 дизеля після пожежі трьохрічної давнини на маршруті Вінниця-Гайворон. Його замінили на состав локомотивної тяги під тепловозом ЧМЕ3. Останній стоїть у Вінниці протягом майже 12 годин, тож на Христинівку було б логічніше запустити його замість перестою (хоча б у неділю) і "вивільненого" христинівського дизеля, якого нема де взяти. Я обома руками був би за таку ініціативу, але враховуючи теперішні негативні тенденції на залізниці доводиться добряче зважувати всі "за" та "проти", перш ніж починати громадську кампанію, подібну до тієї, яку я чотири роки назад розгортав для відновлення рейсу Вінниця-Гайворон, аби потім Укрзалізниця не відмінила гіпотетичний рейс Вінниця-Христинівка назавжди через "низький пасажиропотік" за короткий період часу, за який він фізично не встиг би розкататися.
Останнім часом часом Козятин-Христинівка їздив на пташиних правах, оскільки бригада була одна і час її роботи суттєво перевищував максимально дозволені згідно трудового законодавства 12 годин (від явки до здачі). Вперше про можливість відміни цього рейсу я почув ще у 2016 року від христинівського машиніста тоді ще Д1 Вінниця-Гайворон і тоді причиною він називав попередження, обмеження швидкості на багатьох дільницях до 40 км/год, через що тривалість поїздки для бригади (не пасажирів!) 6297/6298 уже тоді трохи перевищувала 12 годин. Його планували відмінити ще у 2016 році, але тоді передумали і вирішили зберегти рейс на пташиних правах.