2. Если купить билет Зальцбург - Вена - Годонин, до Вены я могу ехать любым поездом, главное чтобы прибытие в Вену было до отправления поезда Вена - Годонин?
так
Можно ли по пути из Зальцбурга выйти на станции Attnang-Puchheim, съездить в Гальштат (купив проездной на региональные поезда), вернуться в Attnang-Puchheim и продолжить поездку на другом поезде?
так, але я не певен що для такої мети подібний набір квитків це вдалий вибір.
Спроба таку поїздку таким набором квитків покрити - це схоже на намагання застосувати у Австрії таку стратегію, що була б у більшості випадків підходящою для Німеччини.
Але Австрія - не Німеччина.
Навідміну від Німеччини (я маю на увазі навіть західної Німеччини, халявні східнонімецькі тарифні спілки навіть не розглядаємо) - у тарифних спілках Австрії проїзний на день (якщо це не міський квиток) що покриває велику кількість зон поза містом - як правило не дуже вигідний.
Головна інакшість австрійського ціноутворення на такого роду проїзні у порівнянні з подібними німецькими - полягає у тому, що з ростом кількості покритих зон в межах тарифної спілки - у Німеччині у більшості тарифних спілок зазвичай ціна росте дуже регресивно, а в аналогічному випадку у Австрії регресивність також є, але слабенька тому квиток суто на місто, або місто і 1 приміську зону коло міста - у Австрії часто не дорожче ніж у Німеччині, однак з ростом кількості заміських зон австрійська ціна зростатиме набагато швидше німецької, на великій відстані там ого-го яка різниця може вийти.
І тут є ще одна різниця (у випадку з Гальштатом не має значення, бо відстань не настільки велика) - що попри те, що німецькі тарифні спілки часто (хоча не завжди) значно дрібніші, ніж австрійські, але все-одно - верхня межа ціни на проїзний на тарифну спілку на день у австрійців набагато далі ніж у німців.
Тобто і у Німеччині і у Австрії є таке, що проїзний на більш N зон в межах тарифної спілки - коштує як проїзний N зон, тобто додавання енплюспершої зони і подальших - до подальшого росту ціни уже не призводить. N у кожної тарифної спілки своє і є "унікуми" і там і там, але все-таки більш типово для Німеччини що N <9, часто наприклад буває 7 (деколи навіть 5). А от у Австрії величина N становить близько 20. В результаті - вартість такого проїзного на день на на всі зони тарифної спілки через малорегресивний ріст ціни з ростом кількості зон і так далеко розташовану верхню межу може сягати у австрійців дуже немилосердних величин, часто понад 40 євро, у той час як у Німеччині (навіть у більш дорогій західній) виходить зазвичай між 20 і 30, іноді навіть <20 (або навіть там де дорожче - то можна замість нього земельний квиток купити).
У окремих місцях по Австрії по проїзному, межі чинності котрого кудись там далеко простягаються - все-ж деколи буває що вигідно їздити, але не по простому проїзному тарифної спілки на день, а в більш екзотичних випадках. Мені на думку спадає 3 різновиди ситуацій коли це має місце:
1. вигідними бувають проїзні на тиждень (у мене наприклад проїзний на тиждень в Інсбруку і передмістях окупився за 2 ночі і 1 повний і 2 неповні дні)
2. якщо це проїзний що спільний з DB - бо у таких проїзних часто "німецький" цінник - наприклад Bodensee-Ticket чи там Regio Ticket Werdenfels+Innsbruck.
3. якщо це якась особлива пропозиція для конкретного місця часто включає у себе щось незалізничне. На Гальштат я не знаю таких пропозицій.
Конкретно по Вашому випадку
Проїзний що покрив-би ділянку Аттнанґ-Пухгайм - Гальштат коштує 27,6 євро, а квиток в один бік - рівно половину цієї суми - 13,8 євро.
А наприклад якщо у ЧД замість Včasná jízdenka Evropa Годонін - Зальцбурґ купити Včasná jízdenka Evropa Годонін - Гальштат - то він коштуватиме ті ж 365 корун (14 євро), зато потім з Гальштата в Зальцбурґ можна вибратись набагато дешевше ніж за 27,8 євро. Якщо влаштує прив'язка до конкретного поїзда - можна купити у OeBB внутрішній шпар по 9 євро, а якщо потрібна гнучкість - дешевше не вертатись залізницею через Attnang-Puchheim, а "зрізати кут" - поїздом до Bad Ischl і там сісти на автобус до Зальцбурґа, це коштуватиме 14,7 євро. А якщо хочеться без прив'язки до поїзда і при цьому неодмінно суто залізницею без автобусів - можна по 19,9 взяти у ДБ шпарпрайс Гальштат - Розенгайм (там zugbindung лише до поїзда на ділянці Зальцбурґ - Розенгайм, по котрій Ви все одно не будете їхати).
1. Билет из Чехии можно взять с пересадкой на станции Wien Hbf, если я сяду в поезд в аэропорту, купив билет из аэропорта до Wien Hbf, а дальше буду ехать по чешскому билету, не вызовет ли это вопросы у контролёра?
не знаю точно, але я б не дуже цим переймався. Якщо переживаєте - щоб не хвилюватись - можна виїхати S-bahnом з аеропорта до Відня і на RJ сідати у Відні.